En helg fylld av gotta

Har haft en sån där tipptopp helg igen. fredagskvällen rundades av med supergott grillat kött som Simpan och hans brorsa fixat efter Sverige matchen. Gjorde mormors goda grillsås till, ett måste till färsk kokt potatis.
 


Sen väntade bio me syrran, vi kollade på premiären av "livet efter dig" som var så så sorglig. det var längesen jag satt på en biograf, om än någonsin, där alla sitter och verkligen snyftar i kapp. Men det var skönt, och välbehövligt. Även så så mysigt att göra något med bara syrran.


 
Gårdagen såg ut som de flesta andra lördagar, frukost i lugn och ro och sedan gympass som även det får ta tid. Vi skulle ha åkt till Katrineholm för en helg där hemma hos Jessie med libanesisk mat osv. Men den som väntar på något gott.. Vi ska ta det om någon helg.



Det var faktiskt lite skönt att det var fult väder igår. Med gott samvete kunde man på eftermiddagen ligga och kolla på film på plattan och även prova proteingodis från Pandy. Dessa godisar är gjorda mestadels på BCAA. Fridan blir så så happy över alla dessa substitut prylar. Dom här smakar preeeecis som de andra soda flaskorna. fast dessa inte innehåller socker alltså, hur bra.



Här är även lite annat "fitnessgodis" jag provat på, dock inte chipsen med endast salt ännu. Men de andra är riktigt fina faktiskt och mer mättande än vanliga chips på grund av högre proteininnehåll.

Det blev en hemmakväll då syrran var på baby shower och behövde "barnvakt" till Siggebus. Passade på att mysa till det med hemmagjord glass också. Har länge velat prova att göra det på avokado och banan, något jag sett en hel del bilder på. Alltså den ena var med smakerna vanilj/pistach, så jävla god. Chokladen var fin den med såklart. Men alltså den förstnämnda, mums mums toppad med smält sockerfri mörk choklad, nötter och blåbär. Helt fantastiskt hur matvaror kan bli sötsaker på detta sätt.


 
Idag kunde man återigen äta frukost på balkongen, hur nice. En snabbkik i mina lådor visar att det hänt en del grejer. spännande. Undra hur lång tid det kommer att ta innan de blir röda. Även hur långt efter som smultronen mognar. någon som vet om man bör ha nät över med tanke på fåglarna?


 
Har hunnit att styrketräna, umgås med Kristine som kom från Stockholm. Hänga vid ån, luncha, gå i Domkyrkan och även ta en kaffe på fik i solen. Denna människa är en av de bästa jag vet. Vi är som syskon, aldrig är man obekväm med henne. Tänk att vi för alla dessa år sedan hamnade ihop av en slump, valde att bo ihop och det är verkligen något jag aldrig kommer att ångra. Nu bor vi så nära varandra som vi inte gjort på länge. Nu handlar det bara om att få tummen ur * och ta vara på det, ses mer än vi gör nu.

 
 
Självklart har lite matlagning inför veckan skett på salabacksgatan. Denna vecka blir det Simpans favorit Indisk vegetarisk gryta sen några lådor med grillat osv.
Något annat jag velat prova så så länge är pizza på knäckebrödsbotten. Låter ju himla äckligt egentligen. eller? kanske inte ändå. knäckebröd ÄR skitgott. pizza med. Alltså OMG så himla bra det här blev. Jag är löjligt förtjust i Wasa Surdeg Gourmet. Det visade sig att den var tipptopp som bas till knäckebrödspizza. Vi toppade med kyckling, soltorkad tomat, hemmagjord tomatsås (muttitomater, lök, vitlök, kryddor, färsk basilika, tomatpuré), champinjon, ost 12%, riven parmesan, rödlök, kronärtskocka. Slängde även ihop min sockerfria pizzasallad till. mums mums. Ni måste prova.
 
 


Kommentera inlägget här :

Matbloggstoppen