Knäckebrödspizza med kyckling och hemmagjord tomatsås

Något jag velat prova så så länge är pizza på knäckebrödsbotten. Låter ju himla äckligt egentligen. eller? kanske inte ändå. knäckebröd ÄR skitgott. pizza också, vem gillar inte ost liksom? Alltså OMG så himla bra det här blev. Jag är löjligt förtjust i Wasa Surdeg Gourmet. Det visade sig att den var tipptopp som bas till knäckebrödspizza. Vi toppade med kyckling, soltorkad tomat, hemmagjord tomatsås (muttitomater, lök, vitlök, kryddor, färsk basilika, tomatpuré), champinjon, ost 12%, riven parmesan, rödlök, kronärtskocka. Slängde även ihop min sockerfria pizzasallad till. mums mums. Ni måste prova.
 
 
 
 
Knäckebrödspizza med kyckling och hemmagjord tomatsås
 
Till två portioner á 550 kcal
protein 67 g
fett 15 g
kolhydrater 44 g
 
tomatsås:
1 dl mutti coctailtomater i tomatjuice
1 msk tomatpuré
1 vitlöksklyta
lite gul lök
färsk basilika
torkad basilika, oregano
salt
svartpeppar
 
Hacka lök och pressa vitlök. Låt alltsammans koka ihop i en kastrull på svag värme. Ställ åt sidan och låt svalna. Jag gjorde denna dagen före och hade i kyylskåpet.
 
Pizza:
2 skivor Wasa surdeg Gourmet
1 dl riven ost 12%
1,5 dl riven parmesanost
3 kronärtskocka
3 champinjoner
2 soltorkade tomater
fryst skivad stekt kyckling (ca 140 g i var)
några ringar skivad rödlök
 
Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader. Hacka alla grönsaksingredienser till pizzan. Lägg knäckebrödet på en bakplåtspappersklädd plåt. Bre ut tomatsås över brödet. Strö hälften av osten över tomatsåsen. Lägg på alla ingredienser och toppa på slutet med ost. Grädda i ca 15 minuter, sätt gärna på grilleffekt på slutet. Ta ut plåten och lägg gärna på färska basilikablad.
 
 
 

Kommentera inlägget här :

Matbloggstoppen