Grebbestad, fjällbacka, Hunnebostrand, Lysekil, smögen och mysiga heestrand

Alltså västkusten - vilken pärla det är alltså. Vi har hunnit med otroligt mycket dessa två dagar. Och fler ska det bli men imorgon styr kosan mot Bua, Tylösand och Båstad.

Vi började i Grebbestad och byn hade inte riktigt vaknat till liv när vi kom där runt 9.30 tiden. Vi hann gå mycket längs strandpromenaden osv. innan bodarna slog upp portarna och vi lunchade på Grebys som vi blivit tipsade om. Rökt Makrill med romsås och potatis för mig, räkfrossa för Simon. Tyvärr var det snorkallt först men vi hittade på mysigt fik med värmande kaffe också. Hatar att när jag väl fryser är det så svårt att få upp värmen igen.

Verkar vara svinslött internet här på B&B och jag har ingen täckning så inte så många bilder får ni i nuläget.
Efter Grebbestad väntade Fjällbacka och lite starstruck blev man av alla skyltarna om Tanumshede och Fjällbacka. jag älskar Camilla Läckberg. Man kunde tillochmed gå på guidetur där man besöker platser hon skriver om.
Vi knatade på bland husen och hittade på skrevan där de rider igenom på Ronja Rövardotter. Helt lyrisk blev jag och var tvungen att ta kort. Vi besteg även berget bakom och hamnade tillslut typ vid bilen igen efter x antal småstigar och lite blåbärsplock. Mot eftermiddagen bara satt vi och njöt i solen, det behövs mellan varven då det blir så sjukt mycket promenader och vandringar i mellan. 24 000 steg både igår och idag. Vi begav oss hemåt det Bed and Breakfast vi skulle bo på i Heestrand. Alltså så himla pittoreskt och mysigt, Love it. Ett stort ljust vitt rum har vi. Hann bara dumpa in prylarna och ragga duscha innan tripp i finvädret till Hunnebostrand och middag väntade. Kände att vi ville vara ute i solen så mycket som möjligt.

Åt den godaste fiskgratäng jag ätit på länge, mer som en fiskplanka med mos, sås gjord på grädde och rödtunga. Vi passar på att äta fisk och skaldjur här och allt smakar verkligen magiskt. Givetvis blir det lite mer energi än vanligt trots bra råvaror som potatis och fisk, men det behövs verkligen när vi rör oss på det här sättet. Vi knatade ut på en halvö där i Hunnebostrand och hittade värsta strandpromenaden. Och världens mysigaste klippor för att njuta av solen som var på väg ner. Hittade även på trubadur på ett ställe där Simon kunde njuta av en öl. Vårt B&B ligger så att man måste åka bil, vilken tur att inte jag är stor i alkoholen.

Idag började vi dagen med löptur. Alltså får man endorfiner och må-bra känslor av/efter en vanlig tur så är det ggr 10 här när man springer längs fiskebodar och klippor. Så så mysigt. Vi avslutade med lite TABATA innan flugorna drygade ihjäl sig på oss, kände sig som en ko och försökte vifta bort.

Vi for sedan till Lysekil och irrade runt bra länge innan jag kände att "nej, Gud så omysigt, nu sticker vi". Tog med oss potatissallad, sallad och skaldjur och satte oss i början av Hamburgsund på en brygga i finvädret, så sjukt nice. Simpan hittade på bröd och skagenröra med. Alltså färska skaldjur, mums så gott.

Vi letade oss sedan ut till Smögen för att smaka på den turistfällan. Och ja, lite så var det väl. Massor av bodar som sålde skit, restauranger och sjukt stora och dyra båtar i hamnen. Norrmän, även danskar, och en del svenskar. Men så fint det är, och fick se de klassiska fiskebodarna. Vi hittade på ett par riktigt fina klippor och även en brygga ner i vattnet så Fridan badade idag. Var så illa tvungen när man var helt överhettad. Det är kallt som fan i vattnet här, och folk ligger i, fattar inte. Sjukaste är. Också att man får ligga helt själv på klipporna, ser knappt nå andra, fast det är så mycket folk. Hann med en sväng till outlet Smögen och sen blev det supergoda middagen - fisk igen såklart. Fick tag på stekt makrill med ansjovissåsslungad potatissallad. Helt galet gott. Fisk is the shit.

Stannade till i bovallstrand på vägen hem, något mindre place men kul att ha sett det och avnjutit lite kaffe i ytterligare en solnedgång. Imorgon styr vi kosan nedåt. Vädret ska bli ostabilare men jag håller mina tummar och tår, vill att det ska vara fint om vi tältar.

Kommentera inlägget här :

Matbloggstoppen