Masala Vada (heta Linsbiffar) med kvargfeta och svartris

Veckans vegetarisk rätt blev den här gången med indisk touch. Tycker mycket om den cuisinens smakkombinationer.
Det här receptet var också lite annorlunda för mig då det innehåller sött som dadlar och kokosflingor. Gjorde om receptet lite för att det skulle passa mitt önskade intag, lade även till en fetakvargkräm för att få upp proteinvärde, annars är det gott med myntayoghurt till misstänker jag.

Masala vada med fetakvarg och svartris
4 portioner
365 kcal
protein 16 g
fett 7 g
kolhydrater 55 g 

Börja med riset som tar längst tid, det går såklart bra att använda annat ris
30 g svart ris per person (okokt vikt)

Gör såhär: koka riset enligt anvisningarna. Tänk på att det tar lång tid att koka.

 1,5 dl kokta röda linser
 1/2 dl majsmjöl
1 msk Fiberhusk
3/4 dl riven kokos
6 urkärnade dadlar
1 gul lök (100 g)
1 msk färsk riven ingefära
salt, peppar
1 msk mynta (använde torkad, ska vara färsk)
1 tsk spiskummin

Gör såhär: Sätt ugnen på ca 175-200 grader. Mixa ihop allt i en mixer. Forma biffar med fuktiga händer, lägg på bakplåtspappersklädd plåt och spraya över 1/2 msk olja, kör i varmluftsugn typ 20 min. 

Fetakvargkräm
50 g fetaost3%
 200 g lättkvarg
svartpeppar

Gör såhär: mosa ihop med gaffel och låt vila i kylskåp tills biffarna är klara.



Kommentera inlägget här :

Matbloggstoppen