Fisktaco på torsk med rödkål, edamame och god aioli

3 port ( ca 561 kcalport)

protein 42 g

fett 23 g

kolhydrater 44 g

 

1 paket torsk

½ paket tacokryddmix

 

100 gram edamamebönor

300 g rödkål

blandsallad

aioli (se recept nedan)

2 hårda skal/person

2 msk taco salsa/person

 

Gör såhär: 

Aiolin: Knäck ett rumsvarmt ägg i en skål, lägg i en tsk senap (rumsvarm) och 1 msk balsamvinäger (rumsvarm) och låt stå några minuter. Lägg i 1 krm svartpeppar, 1 krm salt och minst 1 dl rapsolja (ju mer desto fastare aioli. Allt måste vara rumsvarmt. sätt ner mixerstaven och för den sakta uppåt när du kör igång. pressa i en vitlöksklyfta. voila aioli! Låt stå i kylen fram tills servering.

Sätt ugnen på 150 grader. Kör bröden i ca 15 minuter, tills de fått färg. Koka upp vatten i en kastrull och låt edamamebönorna koka med några minter, häll av i durkslag. strimla kålen och hacka resten av grönsakerna.

Hacka torsken i små bitar och fräs i en panna. Häll i kryddmix och vatten och låt vattnet småputtra bort. servera allt i bröden och toppa med aioli och salsa.