TACOS = FREDAGSMYS. Men har du som jag ledsnat lite på att stå och hacka itu nötfärsen som sedan kryddas med tacomix. Har du provat alla möjliga tillbehör men känner att nu minsan går det inte att finna fler kombinationer. Jag har lösningen. Fisktacos med aioli istället för gucamolen eller vitlöksdipen. Genom att använda torsk så kommer du ner i rimliga kalorinivåer och får en fin fördelning mellan protein, kolhydrater och fett. prova du med vettja
Fisktaco på torsk med rödkål, edamame och god aioli
3 port ( ca 561 kcalport)
protein 42 g
fett 23 g
kolhydrater 44 g
1 paket torsk
½ paket tacokryddmix
100 gram edamamebönor
300 g rödkål
blandsallad
aioli (se recept nedan)
2 hårda skal/person
2 msk taco salsa/person
Gör såhär:
Aiolin: Knäck ett rumsvarmt ägg i en skål, lägg i en tsk senap (rumsvarm) och 1 msk balsamvinäger (rumsvarm) och låt stå några minuter. Lägg i 1 krm svartpeppar, 1 krm salt och minst 1 dl rapsolja (ju mer desto fastare aioli. Allt måste vara rumsvarmt. sätt ner mixerstaven och för den sakta uppåt när du kör igång. pressa i en vitlöksklyfta. voila aioli! Låt stå i kylen fram tills servering.
Sätt ugnen på 150 grader. Kör bröden i ca 15 minuter, tills de fått färg. Koka upp vatten i en kastrull och låt edamamebönorna koka med några minter, häll av i durkslag. strimla kålen och hacka resten av grönsakerna.
Hacka torsken i små bitar och fräs i en panna. Häll i kryddmix och vatten och låt vattnet småputtra bort. servera allt i bröden och toppa med aioli och salsa.
ser jättegott ut!