Glutenfria friterade bananslantar

Alltså i lördags lagade vi något fantastiskt. Vi hade grytfriterat sötpotatis, rödbeta och potatis i en kastrull i rapsolja. Längst in i kylen låg en 3/4 stor banan och glass väntade i frysen. Frågade Simon om han ville prova friterade bananslantar - svaret blev ja. Om det skulle vara okej för min del så skulle det bli en glutenfri version såklart. Hittade på ett recept på allergimat som jag modifierade om lite, fy bubblan så bra det blev. ihop med agave sirap och glass blev det heaven i munnen, nästa gång får den bli en sockerfri vanilj från alvesta glass, vi hade nu en glassort med smak vilket tog över lite.
 
Glutenfria friterade bananslantar med agave sirap och glass
 
ingen beräkning på det här eftersom att det är "healthy" men inte vardagsmat
 
Till två portioner använde jag:
 
smet
0,75 dl mjölk
1 tsk fiberhusk
 
1 msk smält kokosfett
0.75 dl glutenfri mjölmix grov
en nypa salt
1 äggvita
 
tillbehör
panna med olja att fritera i
3/4 banan slantad
agave sirap
glass till servering
 
Gör såhär: Blanda ihop mjölk och fiberhusk och låt stå 3-4 minuter. Rör ner resten av ingredienserna. Värm upp oljan i pannan. Lägg i de slantade bananskivorna i frityrsmeten och ha på smet runt hela bananen med hjälp av två skedar. Skeda i alla skivor i pannan och låt fritera 7-10 minuter beroende på värme och hur friterade du vill ha dem. Servera ihop med glass och agave sirap.
 
 
 

Kommentera inlägget här :

Matbloggstoppen