Saftig grovlimpa

Här kommer receptet på den saftiga grovlimpa jag gjorde till Simons kalas efter förfrågning. Den innehåller gluten men mestadels en massa annat hälsofrämjande. Det är förmodligen yoghurten som gör den så saftig. Jag har faktiskt en limpa liggande i frysen och plockar fram några skivor till helgfrukosten och de är lika saftiga.enjoy!
 
Saftig grovlimpa
Ca 20 skivor
 
5 dl dinkelmjöl fullkorn (annat mjöl går säkert också bra)
2 dl fiberhavregryn (andra havregryn går också bra)
1 dl sesamfrö
1 dl hela linfrön
1 nypa havssalt
2 tsk bikarbonat
 
1 rött rivet äpple
1,5 msk olivolja
1,5 msk honung
4 dl yoghurt naturell 3 %
 
Pumpafrön till garnering
Olivolja till form
 
Gör såhär: sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke. Riv ner äpplet och blanda i honung, olja och yoghurt. Blanda väl. Häll upp i en brödform där du lagt i ett bakplåtspapper och smort det med olivolja (gör det lättare sen när det är färdiggräddat och bara att lyfta ur). Strö över lite pumpakärnor och grädda längst ner i ugnen i ca 1-1,5 h. Känn i brödet med en sticka, följer deg med så är brödet inte klart.
 


Kommentarer :

#1: Dejan

Det ser verkligen smarrigt ut!!

Svar: Mm det är det, och så enkelt att göra :) prova vettja!
Frida Harju

skriven
#2: Hanna Östh

åh det måste jag testa!!!

Svar: Gör det, är supergott och så enkelt att göra :)
Frida Harju

skriven
#3: Klara

Tack för recept :)

skriven

Kommentera inlägget här :

Matbloggstoppen