Pulled pork med kvargColeslaw

Recept med Pulled pork har cirkulerat runt och korsat min väg flera gånger den här sommaren. jag har varit himla nyfiken på att prova denna nyhet. När vi åt på Söderströms Veranda i somras, en nyöppnad restaurang i öregrund så fick vi smaka på det lite tillsammans med någon rödkålssallad i hamburgerbröd.
 
det längst upp på plankan,
 
visst det var gott men kände att det inte var en helt ärlig chans.
Så i lördags så ansåg jag att jag hade tid att prova. det tar nämligen över 5 timmar att laga denna läckerhet. Nu måste man inte stå och passa utan det sköter sig själv himla bra i ugnen. fy tusan så gott det blev. vi slängde ihop en Coleslaw till gjord på lättmajonäs och kvarg, en massa grönsaker och sen pitabröd till. alltså munorgasm. Det blir himla flottigt eftersom karré inte är det magraste köttet men det är förmodligen därför det är så himla smaskigt. 
 
Pulled Pork

7 port (416 kcal/port)
 
1300 gram fläskkarre benfri
2 gula lökar
4 vitlökar
250 ml barbequesås
salt
svartpeppar
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 125 grader. Lägg köttet i en gryta som kan tillaga i ugn och salta/peppra. häll över såsen. dela lök och vitlök i klyftor och lägg runt köttet. 
 
 
låt köttet tillagas i minst 5 timmar. dra sedan isär köttet med hjälp av två gafflar så att det "trådar" sig och blanda samman med såsen och löken i grytan.
 
 
 
 
 
servera med coleslaw, hamburgerbröd/pitabröd och en god sallad. (rödlök är tydligen ett måste)
 
Fridas Coleslaw

6 port (213 kcal/port)
 
5 dl riven vitkål
1 riven morot
1 rött äpple
½ hackad rödlök
1,5 dl lättkvarg
0,5 dl lättmajonäs
1 tsk starksöt senap
1 tsk flytande honung
salt
peppar
 
Gör såhär: blanda ihop kvarg, majonäs, honung och senap i en bunke. häll över grönsakerna och blanda väl. smaksätt med salt och peppar. ställ i kylen och låt dra sig.
 
 
 
Det här blev verkligen superlyckat och gott och något som jag kommer att bjuda på igen.
 
 
 

Kommentera inlägget här :

Matbloggstoppen