Höstfylld lax med ljummen höstsallad

Hittade ett spännande recept längst bak i UNT här om dagen. höstlax hette det. något modifierat och ihop med en höstig sallad fick jag en riktigt trevlig måltid igår.
 
Höstfylld lax med ljummen höstsallad

4 port (546 kcal/port)
 
4 laxfileer á 125 gram
1 näve blötlagda trattkantareller
1 gul lök
1 tsk flytande margarin
1 msk hemmagjord lingonsylt
4 msk creme fraiche 8 %
50 gram smulad fetaost 3%
hackad dill
salt
peppar
 
2 dl kokt matkorn
200 gram soja/edamamebönor frysta
2 morötter
150 gram färska champinjoner
1 tsk flytande margarin
½ röd lök
3 msk torkade tranbär
3 msk naturella caschewnötter
 
Gör såhär: sätt ugnen på 175 grader. lägg laxen i en ugnsfast form och skär ett snitt i varje filé. krydda med salt och peppar. hacka lök och svamp och fräs i margarin i stekpanna. lägg i en skål och blanda i 4 msk creme fraiche, smulad fetaost, lingonsylt, hackad dill. smaka av med salt och peppar. fyll varje filé med fyllningen och tillaga i ugnen i ca 20 min. 
 
 
 
 
 
koka matkornen enligt anvisningen. hacka lök och svamp och fräs i stekpanna. lägg i moroten skuren i tunna skivor. koka sojabönorna enligt anvisning på förpackning. blanda ihop allt som en ljummen salld och häll över nötter och torkad frukt. servera till fisken.
 
 
 

Kommentera inlägget här :

Matbloggstoppen