Recept - ädelostkyckling

Här kommer, efter förfrågan, ett recept på kyckling som jag lagade idag. mängderna kan vara lite ojämna men visar på exakt vad jag hade i.
 
Ädelostkyckling

4 port.
500-600 g kycklingfilé
1 gul lök
1 msk rapsolja
30 gram ädelost (man kan ta mer om man vill)
2 dl matlagningsgrädde 4% fett
1 msk tomatpure
salt
timjan
oregano
peppar
 
Stekta grönsaker
3 port
190 gram vitkål
90 gram morot
100 gram broccoli
½ msk rapsolja
 
Hacka löken och fräs i rapsoljan. När den blivit mjuk kan du lägga i kycklingen delad i småbitar. Tillsätt tomatpuré när kycklingen fått lite yta. rör runt och slå över matlagningsgrädden. smula i ädelosten och krydda med valfria kryddor. Medan det här puttrar ihop kan du göra grönsakerna.
hacka vitkålen i strimlor och moroten som de ser ut i en wok. Om du använder fryst broccoli kan du koka den lite lätt, använder man färsk behövs inte det utan då skär man bara den i passande bitar. låt fräsa på låg värme i olja i en panna.
Servera kycklingen ihop med grönsakerna. det passar även att ha matvete, bulgur eller fullkornsris till.
 

Kommentarer :

#1: Linnea

Åh det här ska jag prova idag! :)

skriven

Kommentera inlägget här :

Matbloggstoppen