kycklingburgare i proteinbröd med sötpotatis- och potatisfries

Fredag igen, bästa dagen. Allra helst på kvällen när man kommer hem, har lite extra tid till mysmatlagning och vet att inget jobb väntar dagen efter. Simon älskar hamburgare och jag med var lite sugen på det, eller komponenter i det såsom rostad potatis och bröd. Var inte sugen på nötkött och försöker ju hålla nere på det med, jsut nu är vi inne i en period där det blivit väldigt mycket fisk, även på helgen. Det känns också renare att äta en burgare gjord på fisk eller kyckling istället för friterad och ostig (vegetarisk) eller fläskig (kött). Alltså det här blev så så gott. Vi hade hemmagjord aioli kvar sen förra helgen. Blandade ut den med lite kvarg för att få mer sås. Proteinbrödet jag använder är ett färdigt från märket Va gott!. Perfekt fredagsmiddag med burgarmål under 500 kcal.
 
kycklingburgare i proteinbröd med sötpotatis- och potatisfries
4 port 
 
Potatis
1 normalstor potatis per person (jag använda lite sötpotatis också)
 
Gör såhär: sätt ugnen på 225 grader. skiva upp potatisen likt strips. Stänk på lite olja och strö flingsalt över. kör i ca 15 minuter eller tills potatisen fått färg.
 
Burgare
500 g kycklingfärs
1 tsk tomatpuré
1 tsk senap
1/2 msk soja
kryddor såsom salt, svartpeppar, vitlökskrydda, paprikapulver
 
Gör såhär: Blanda ihop allt med händerna, stek på medeltemperatur i stekpanna.
 
sås
4 msk aioli
4 msk (60 g) lättkvarg
 
Gör såhär: Blanda ihop såsen.
 
Till servering
grönsaker
2 proteinbröd Va gott! per person
 
 
 
 
 

Kommentera inlägget här :

Matbloggstoppen