Snabbmat - Ugnsbakad torsk med fetaost/pesto, kokt ris och edamamesallad

Den här rätten får helt klart klassa in på min snabbmatskategori, eller åtminstone är det superenkelt. Att äta hälsosamt är verkligen inte svårt. Jag visste att jag ville äta torsk i veckan då det var extrapris på den. Sen ville kostvetarfridan skrapa ihop och använda det som fanns hemma, såsom en påbörjad fetaost och röd pesto. Alltså denna kombo, to good to be truth. Edamamesalladen till skänker större mättnad också tack vare protein och fiber. Ni bara måste prova. Jag blandade i lite svartris varför det blev en viss färg på det, lite roligare än bara vitt helt enkelt. Ni gör som ni vill.
 
Ugnsbakad torsk med fetaost/pesto, kokt ris och edamamesallad
 
3 port (370 kcal/port)
protein 35 g
fett 7 g
kolhydrater 37 g
 
Fisken:
1 förpackning torsk (400 g)
2 msk röd pesto
salt, peppar
70 g fetaost 10%
 
Gör såhär: Sätt ugnen på 175 g. Lägg fisken i en ugnsfast form. Fördela peston på fisken. Smula sönder fetaosten över. Salta och peppra, jag använde även lite torkad basilika. Sätt in i ugnen tills fisken nått över 52 grader, jag föredrar lite längre som 60 grader.
 
Sallad:
100 g (1 dl ca) edamamebönor frysta
1 hel tomat
en bit purjolök
1 msk limesaft plus skal
svartpeppar, salt
 
Gör såhär: Värm upp vatten och lägg i bönorna några minuter. Finhacka tomaten och purjolöken. Riv limeskal och pressa i limesaft. Häll av vatten från bönor och blanda ihop allt. smaka av med salt och peppar.
 
Ris:
3/4 dl per portion (jag tog en del svartris, två delar uncle bens)
 
Koka enligt anvisningar. Servera ihop med fisken och salladen.
 
 

Kommentera inlägget här :

Matbloggstoppen