Kanelbulle kladdkaka med falsk "vaniljglass"

Alltså den här bullen blev löjligt lik originalet helt utan att det var mitt syfte. Jag har i års tid försökt få till deg och liknande som ska få samma karaktär som vetedeg vilket är svårt när man bakar glutenfritt. Den här gången var mitt syfte att få till en god kladdkaka, hade sett bilder på lite olika håll som fångat mitt intresse, passande nog också då det vankas kanelbullens dag nästa vecka. Kör man den lite längre i ugnen så får man nog till en "riktig" fast kanelbulle, utan socker och gluten, lågfett och högprotein. vilken grej! Glassen är min nya favorit - vanilj gjord på banan och proteinpulver som bas, sen väljer man vilken vätska att tillsätta beroende på fetthalt och krämighet som önskas. igår blev det vaniljpulver och lättmjölk.
 
 
 
Kanelbulle kladdkaka med falsk "vaniljglass"
 
2 port (291 kcal/port)
protein 36 g
fett 6 g
kolhydrater 25 g
 
Glass:
1 banan (110 g) fryst minst 4 timmar och skivad i slantar
0.5 skopa vaniljproteinpulver
1 krm vaniljpulver
ca 1/4 dl lättmjölk
 
Bulle-bas:
1 ägg
2 äggvitor
1 tsk bakpulver
10 g (1/4 dl) havremjöl (havregryn mixat till pulver)
ca  1.5 skopa (45 g) vaniljproteinpulver (jag blandade whey 80 cookie dough och gourmet pro vanilj som är mer som kasein)
1 krm vaniljpulver
1 krm malen kardemumma
1 krm kanel
1/4 dl lättmjölk
1/2 tsk kokosfett till form ca 12 cm
lite pärlsocker till garnering
 
kanelswirl:
1 msk kanel
1 msk sötningsströ
1 msk vit fiber syrup
1 msk kokosmjöl
ca 1/4 dl lättmjölk
 
Gör såhär: Sätt ugnen på varmluft och 175 grader. Mixa den frysta bananen plus proteinpulver i en mixer. tillsätt vaniljpulvret och häll sedan i mjölken sakta medans mixern körs tills du får en glassliknande konsistens. skopa över i en bunke och ställ i frysen medan kladdkakan blir klar.
Börja med att blanda ihop kanelswirlet. tillsätt så mycket mjölk att röran inte är helt fast utan går att forma lite.
Mixa ihop smeten till bullen och häll i en liten form (12 cm) smord med lite kokosfett. Klicka ut kanelsmeten i bullesmeten och dra sedan runt det med en tandpetare så att det fördelas något och blir som ett swirl. Toppa med lite pärlsocker.
 
grädda i ugnen i ca 5-10 minuter. tills kakan börjat stelna och fått fin gyllenbrun färg.
Servera ihop med glassen.
 
 

Kommentarer :

#1: FrökenTV, bloggen om tv och film

MUMS

skriven
#2: Amanda Forsman

Åh ser mumsigt ut!

Svar: Det är det, prova vettja :)
Frida Harju

skriven
#3: Amanda Forsman

Åh ser mumsigt ut!

skriven
#4: Hakima

OMFG vad god den blev

Svar: Åh har du hunnit prova alltså :) så bra!
Frida Harju

skriven
#5: Ida ☯ the sky under the sea

Åhhh mums!! Vad kan man ha ist för proteinpulver? Det är liksom inget jag någonsin kommer ha hemma.... :)

Svar: Oj så svårt att svara på då så stor del består av det. Men prova med lite andra mjöler som mandel eller andra nötmjöler plus sötningsströ så att du får det sött. Var försiktig med kokosmjöl som gör det torrt :) lycka till och hör gärna av dig om du lyckas trolla fram nå gott.
Frida Harju

skriven
#6: Hemma Hos Felicia

perfektion!! :)

skriven

Kommentera inlägget här :

Matbloggstoppen