Äppelpajsliknande kesoostkaka med vaniljkvarg och äggvitefluff

Gjorde den här i vintras men kände att det var dax igår igen, ett lite roligare kvällsmål än standarden keso/kvarg med fun light. Det blir lite rolig konsistens på den men den är mättande och bra och passar perfekt som ett mättande mellis. Även om man är lite sugen på äppelpaj men känner för att avstå från det.
Provade även att göra äggvitefluff för första gången som är ett sjukt bra komplement till vaniljsås/glass på grund av dess närings-/energivärde. Enjoy!
 
 
 
Äppelpajsliknande kesoostkaka med vaniljkvarg och äggvitefluff
 

2 port (390 kcal/port)
 
protein 45 E%
fett 21 E%
kolhydrater 34 E%
 
kaka:
3 äggvitor
250 gram lättkeso
1,5 dl lättmjölk
2 msk fiberhusk
1 tsk vaniljpulver
20 gram vaniljproteinpulver (kan uteslutas om man inte har det)
15 mandlar (hackade)
kardemumma och kanel
 
topping:
1 rött äpple
kanel
20 gram fiberhavregryn
 
fluff:
3 äggvitor
2 tsk sötströ
 
vaniljkvarg:
100 gram lättkvarg
lite vaniljpulver
1 tsk sötströ
 
Gör såhär: Sätt ugnen på 200 grader. Börja med att vispa vitorna till ett skum. Blanda i resten av ingredienserna och låt stå minst 15 minuter. Skär upp äpplet i skivor. Lägg dem i en stekpanna och häll över havregrynen och kanel. Stek tills äpplena blir mjuka. Häll smeten i en ugnsform och tryck ner äppelskivorna högst upp. Grädda i ca 20 minuter i ugnen.
Gör under tiden vaniljkvarg och äggvitefluff. Vispa äggvitorna till ett fast skum, likt när man gör maränger. vispa ner sötningsströ i. ställ åt sidan.
 
 
Till vaniljkvargen blandar du ihop ingredienserna i en skål med en sked.
Servera kakan kall, låt den gärna svalna helt alltså. Det är även gott att bre på lite jordnötssmör vid servering om man känner för att lyxa till det.
 
 

Kommentera inlägget här :

Matbloggstoppen