Kyckling med Mhamara och mathavre

Har samlat på mig ytterligare recept, de flesta funna på Instagram. Som vanligt vill jag få min egna touch på det och näst på tur var Mhamara eller Muhammara rättare sagt. Det är en libanesisk rätt ursprungligen från Syrien på rostat paprika nötter och olivolja. Eftersom vi är sugna på bra näringsvärden stoppade jag i lite lättkeso och det blev gudomligt. Den här är gjord på skållad mandel. Passar bra som tillbehör till det mesta. Vi ville ha en sås till kyckling och mathavre så det blev det denna gång. Enjoy!

Kyckling med mathavre och Mhamara

4 port (623 kcal/port)
45 g protein
23 g fett
53 g kolhydrater

1 burk rostad paprika avrunnen (ca 350 g)
1 vitlöksklyfta
1,5 dl skållad mandel
1 msk olivolja
100 g lättkeso
Salt
Peppar
(Tabasco om man önskar hetare sås)

4 kycklingfiléer
4 dl okokt mathavre
1/2 hönsbuljongtärning 

gör såhär: sätt ugnen på 225 grader. Lägg kycklingen i en ugnsform och krydda med valfria kryddor. Tillaga i ugn i ca 20-25 minuter.
Koka mathavren enligt anvisningar men byt gärna ut saltet mot buljongtärning för mustigare smak.
Skålla mandeln i hett vatten i kastrull. Mixa allt till röran gärna i en mixer och smaka av med salt och peppar. Servera allt ihop med en fräsch sallad.



Kommentera inlägget här :

Matbloggstoppen