Gremolata-kyckling med Cashew/soltorkadtomatröra-slungad pasta

Gjorde en så förbannat god mat igår. Ni bara måste ha recepet och prova. Jag ville använda bönpasta men hittade ingen på affärer, det fick bli glutenfri. Vill ni använda fullkornspasta (vanlig) så kör på det.
 
 
 
Gremolata-kyckling med Cashew/soltorkadtomatröra-slungad pasta

4 port (756 kcal/port)
protein 58 g
fett 27,5 g
kolhydrater 67,7 g
 

900 gram kycklingfile
1 tsk smör
salt
peppar
 
Gremolata:
1 msk olivolja
½ kuka färsk bladpersilja
½ kruka färsk timjan
1 citron, skalet + saften
1 vitlöksklyfta
 
Cashew/soltorkadtomatröra:
95 gram cashewnötter blötlagda minst 4 timmar
85 gram soltorkad tomat
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
100 lättkeso
salt
peppar
citron, skalet från en hel rivet + saften från en ½
 
70 gram okokt bönpasta/person (glutenfri eller annan går också bra)
 
Gör såhär: Sätt på vatten i en kastrull på spisen. Sätt på ugnen på 180 grader. Salta och peppra kycklingfileérna och stek lite snabbt så att det får lite yta i en panna med smör. Lägg i en ugnsfast form.
Hacka kryddorna till gremolatan och blanda ihop me pressad vitlök. Fördela över kycklingen och stoppa in i ugnen. Använd gärna en stektermometer och tillaga tills kycklingen är 72 grader, tog ca 20 minuter för mig. 
 
 
Mixa alla ingredienser till röran i en mixer. Ju längre cashewnötterna ligger i blöt desto bättre. jag lät dem ligga ca 15 minuter bara dock, det gick bra ändå. pressa i vitlök och riv skalet från citronen. mixa ihop till en röra och smaka av med salt och peppar.
 
 
När det återstår ca 10 minuter av kycklingen lägg då pastan i det kokande vattnet. tillaga till al dente. Häll i durkslag och blanda sedan ihop med cashewnöt/soltorkadtomatröran och lägg på fyra tallrikar. lägg en kycklingfilé på varje. Bon apetit!
 
 

Kommentera inlägget här :

Matbloggstoppen