Socker- och glutenfria Biscotti med saffran och apelsin

Idag provade jag att baka biscotti. Ni vet sånna där skorpor. Jag ville dock prova att göra dom både socker och mjöl (gluten) fria för min egen skull. även att de inte skulle vara allt för onyttiga utan kunna ätas som lite lyxigare mellanmål. 
hittade tre olika recept som jag kombinerat, givetvis var ett av dessa Marjas. Hennes recept är i sån lagom storlek. de andra finns HÄR och HÄR. Dom blev lagom söta, perfekt till en kopp te.
 
Socker- och glutenfria Biscotti med saffran och apelsin
 

10 bitar (111 kcal/bit)
 
5 gram smör
20 gram kokosfett
50 gram äggvita (2 st)
20 gram hackad sötmandel
1 krm saffran
3 msk sötningsströ
2 dl bovetemjöl
½ dl mandelmjöl
2 krm bakpulver
1 krm vaniljpulver
rivet skal från apelsin
 
Gör såhär: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, kokosfett, sötningsströ och saffran med elvisp. riv ner apelsinskal. blanda i resten av ingredienserna och forma två längder som du lägger på bakplåtspapper på en plåt. grädda långt ner i ugnen i 15 minuter. ta ut plåten och skär längderna i 5 bitar kvar. Vänd upp skorporna med snittytan neråt och grädda ytterligare i 35 minuter fast då på 180 grader.
 
 
 

Kommentera inlägget här :

Matbloggstoppen